برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

پیشنهاد وزارت بهداشت و علوم برای حذف ۱۶ سهمیه دانشگاهی

سعید رضا عاملی عصر سه شنبه در حاشیه یکصد و سی و یکمین جلسه ستا نقشه جامع علمی کشور در جمع خبرنگاران در خصوص وضعیت حذف برخی سهمیه های دانشگاهی اظهارکرد: این موضوعی است که مجلس در خصوص آن تصمیم گیری کرده است و خود مجلس می تواند دوباره راجع به آن اعمال نظر و تصمیم گیری کند.

وی ادامه داد: البته حذف سهمیه های دانشگاهی می تواند با یک تعامل کارشناسی بین دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی انجام شود.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان اینکه،  هم اکنون ۱۹ سهیمه دانشگاهی داریم، افزود: دو وزارتخانه علوم و بهداشت و درمان در لایحه ای پیشهاد حذف ۱۶ مورد سهمیه را به این شورا ارائه داده اند که این نیازمند  همکاری مجلس شورای اسلامی است.

وی همچنین گفت: بدلیل اینکه سهمیه های دانشگاهی همچون سهمیه ۲۵ درصدی ایثارگران و سهمیه بومی گزینی، مصوبه شواری انقلاب فرهنگی است، رفع این مسئله مستلزم همکاری بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی است.

عاملی بیان کرد:ما در این دوره تلاش کردیم این همکاری بین شورای عالی انقلاب فرهنگی و مجلس شورای اسلامی شکل گیرد و در خصوص لایحه ای را که وزارت علوم و وزارت بهداشت درمان آماده کردند، تلاش ما این بوده است که بخش مربوط به نظر این شورا برای لغو با اصلاح از سوی مجلس، آماده کنیم که متاسفانه هنوز موفق به این کار نشدیم.

وی افزود: البته و به طور حتم مسئله سهمیه های دانشگاهی  از جمله محورهای اصلی این شورا است که ما قصد داریم با تعامل با هیات رییسه و کمیسیون علم و فناوری مجلس دوازدهم که از فردا کار خود را شروع خواهد کرد، طبق یک زمان بندی کوتاهی این موضوع با اقدام مشترک محقق شود.

وی درپاسخ به این سوال که تصمیم و موضع شورای عالی انقلاب فرهنگی نسبت لغو و یا تغییرسهمیه های دانشگاهی چیست، اظهارکرد: به هرحال موضوع لزوما حذف سهمیه ها نیست بلکه می تواند برخی از حوزه ها مازاد تعریف شود، اگر مازاد تعریف شود جلوی جذب را برای عموم مردم نمی گیرد بلکه به هرحال بایستی تعدیل شود.

  تامین نیازهای پدافند سایبری با تولیدات دانش بنیان‌ها

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی ادامه داد:بحثی که وجود دارد این است که نزدیک ۳۵ تا ۴۰ درصد در برخی از زمینه ها سهمیه داریم که این حجم سهیمه زیاد است، ضمن اینکه هم اکنون در برخی از رشته ها متقاضی وجود ندارد، ما رشته های خاص داریم مانند عموم رشته های پزشکی که با این مشکل مواجه هستیم اما در سایر رشته ها عملا با صندلی خالی مواجه هستیم و در آنجا موضوع رقابت بین سهمیه و غیرسهمیه وجود ندارد.

حذف کنکو جز برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست
عاملی در پاسخ به سوالی مبنی بر حذف کنکور با تاکید براینکه، حذف کنکور در حال حاضر جز برنامه های شورای عالی انقلاب فرهنگی نیست، افزود: کنکور خوشبختانه یکی از معتبرترین روش های موجود جذب دانشجو است که از اعتماد بالای ملی و دقت زیاد لازم برخوردار است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تاکیدکرد:فرایندی که در آن برای دانشجو و آینده او در یک روز و طی  چهارساعت محقق شود به طور حتم لزوما روش مناسبی نیست.
وی گفت:این درحالی است که بسیاری از روش ها و فرایندهای آموزش عالی کشور طی یک دوره حداقل چهار ساله تعیین تکلیف می شوند، اینکه بعنوان مثال برای رشته ای آیا متقاضی وجود دارد، یا اینکه مجموعه نمرات درسی مرتبط با رشته ای که می خواهد وارد شود مبنا قرار می گیرد یا میانگین معدل در چهار سال آخر تحصیل محاسبه شود. 
عاملی گفت:ما یک روش  ارزیابی متفاوتی را بایستی دنبال کنیم که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی طرح های در این زمینه دارد اما متاسفانه مسئله کنکور جز تابوهای آموزش عالی کشور شده است که سالهاست سعی شده برای آن تصمیم گیری شود اما عوامل مختلف نگذاشته است که امیداوریم این موضوع نیز با تعامل با مجلس به نتیجه برسد.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)