برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

شهرک شیلاتی رودشور نماد عینی جهش تولید در استان بوشهر

 استان بوشهر ، طولانی‌ترین ساحل با خلیج فارس را دارد که استفاه از این ظرفیت برای توسعه طرح‌های اقتصادی بویژه اقتصاد مقاومتی در اولویت برنامه‌های مسئولان و سرمایه‌گذاران در چندسال اخیر قرار گرفته است.

پرورش آبزیان به ویژه میگو و ماهی از طرح‌های مهم در استان بوشهر است که در این ارتباط  ساخت بزرگترین شهرک شیلاتی کشور در رودشور گناوه آغاز شده‌است.

گناوه از شهرهای ساحلی استان بوشهر با دارابودن ۱۱۰ کیلومتر نوار مرزی ساحلی در زمینه طرح‌های توسعه آبزی پروری گام‌های خوبی برداشته و هم اینک با دارابودن سه سایت پرورش میگو به عنوان بزرگترین تولید کننده این آبزی در این استان  محسوب می‌شود و علاوه بر این طرح‌های جدیدی نیز پیش بینی شده‌است.

احداث مجتمع  شهرک شیلاتی رودشور یکی از طرح‌های توسعه آبزی پروری در این شهرستان به عنوان بزرگترین طرح مهم اقتصادی به مساحت بیش از سه هزار هکتار در دست اجراست که با اتمام آن  گام بزرگی در پیشرفت و رونق اقتصادی و اشتغال‌زایی بومیان منطقه بخوبی برداشته خواهد شد.

 سرمایه‌گذاران شهرک شیلاتی پرورش میگو رودشور به عنوان یکی از سایت‌های بزرگ پرورش میگو در کشور، مشخص و کارهای زیرساختی آن دردست اجراست.

 یکی از ویژگی‌های این شهرک در شرایط اقتصادی کنونی، متعهد شدن خود سرمایه‌گذاران در هزینه‌های ایجاد زیرساخت‌ها بدون کمک گرفتن تسهیلات از دولت است.

درحالیکه دولت در گذشته بین ۱۰۰ تا ۵۰ درصد هزینه‌های زیرساختی را برای سرمایه‌گذاران در مجتمع‌های آبزی پروری بویژه میگو تامین و پرداخت می‌کرد اما در سایت شیلاتی رودشور خود سرمایه‌گذاران متقبل شدند که هزینه‌های زیرساختی آن را که ۷۰ میلیارد تومان برآورد شده‌است‌ پرداخت کنند.

جاده دسترسی، کانال آبرسان و زهکش، دایک حفاظتی، دستک آبگیر و جاده‌های بین مزارع  از جمله زیرساخت های مورد نیاز  در این شهرک است که هزینه‌های آن توسط سرمایه‌گذاران تامین می‌شود.

یکی دیگر از ویژگی‌های این طرح  بر اساس مطالعه انجام شده، ایجاد استخرهای پرورشی در آن است که به بصورت کامل مکانیزه به پرورش میگو خواهد پرداخت.

در این مجتمع در هر هکتار  ۸ تا ۱۰ تن میگو تولید و در مجموع برای کل این شهرک برداشت بیش  ۲۰ هزار تن پیش‌بینی شده‌است که این میزان معادل ۴۰ درصد کل تولید کشور و ۱۰۰ درصد تولید کنونی استان بوشهر است و   ارزآوری بالایی عاید کشور خواهد کرد.

با  بهره‌برداری از این مجتمع با احتساب صنایع بالا و پایین دستی که در این طرح ایجاد خواهد شد بیش از پنج هزار اشتغال ایجاد می‌شود و  می‌تواند تحول اساسی در رفع محرومیت، توسعه اقتصاد و ایجاد اشتغال برای مردم منطقه داشته باشد.

 با اتمام و بهره برداری شهرک شیلاتی رودشور، ۱۵۰۰ شغل بصورت مستقیم و یکهزار اشتغال غیرمستقیم ایجاد و می‌تواند جامعه بیکار روستاها و حتی افراد بیکار دیگر در شهرستان گناوه  را  پوشش دهد.

  بسیاری از رشته‌های دانشگاهی نیازی به برگزاری کنکور ندارند

مجموع سرمایه‌گذاری‌های صورت گرفته در مجتمع شهرک شیلاتی به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های اقتصادی استان بوشهر و کشور نوید بخش برای مردم در عرصه رونق اقتصاد و اشتغال این منطقه برای تحقق شعار سال بامحوریت جهش تولید است.

 استاندار بوشهر گفت: احداث شهرک شیلاتی رود شور بخش ریگ گناوه توسط بخش خصوصی با هدف استفاده بهتر از ظرفیت دریا در دست اجراست، نماد عینی جهش تولید در این استان است.

عبدالکریم گراوند روز دوشنبه در بازدید از شهرک شیلاتی رود شور و چند سایت پرورش میگوی شهرستان گناوه افزود: در سال جهش تولید یکی از بخش‌هایی که بخوبی در آن جهش تولید در دست انجام است شیلات است.

وی بیان کرد: رود شور سه هزار و ۶۰۰ هکتار مساحت دارد و از جمله شهرک‌های بزرگ شیلاتی کشور است.

گراوند گفت: از اواخر سال ۹۷ کار واگذاری زمین به بخش خصوصی در سایت رود شور انجام و در سفر اسفند سال ۹۷ رئیس جمهوری و هیات دولت به استان بوشهر به تامین برق این شهرک شیلاتی کمک شد که سرعت کار  این سایت افزایش داده‌است.

وی ادامه داد: با توجه به پیشرفت ۷۵ درصدی کار در حوزه کانال‌ها و انجام برق رسانی تا اواخر مهر و اوایل آبان با خط موقت و شبکه داخلی انتظار می‌رود پروژه شهرک شیلاتی رود شور گناوه امسال تکمیل و سال آینده به تولید برسد. 

گراوند اظهار داشت: اجرای پروژه شهرک شیلاتی رود شور با حضور بخش خصوصی نشان می‌دهد اگر ظرفیت‌های اقتصادی استان بوشهر در اختیار مردم قرار گیرد به طور یقین زمینه رونق بخشی به این ظرفیت‌ها فراهم می‌شود.

وی  احداث شهرک شیلاتی رودشور بخش ریگ شهرستان گناوه را به عنوان یکی از بزرگترین طرح‌های اقتصادی کشور خواند که در استان بوشهر اجرایی شده و در ایجاد اشتغال پایدار و رونق تولید نقش آفرین خواهد شد.

گراوند اضافه کرد: با توجه به کاهش شدید ذخایر دریایی، توسعه و سرمایه‌گذاری در بهره‌برداری از این ذخائر ممکن نیست و جهان به سمت آبزی پروری و توسعه آن برای جایگزینی و تامین محصولات دریایی مورد استفاده و برآوردن نیاز و مصرف کشورها از این طریق پیش می‌رود.

وی با اشاره به سایت پرورش میگوی شیف غربی گفت: این سایت با وجود دارا بودن زیرساخت‌هایی در گذشته اما متوقف شده بود که تلاش شده با برطرف کردن این مشکلات دوباره احیا و به بخش خصوصی واگذار شود.

استاندار بوشهر در باره  سایت بامداد گفت: این سایت به مساحت ۸۷۰ هکتار همه سرمایه گذاری‌های آن در بخش کانال‌های آبرسان و حوزه برق توسط بخش خصوصی انجام شده‌است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)