برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

رییس پژوهشگاه علوم انسانی:‌ بدون پژوهش تصمیم نگیریم

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، نشست خبری پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعاتی فرهنگی بعد از ظهر امروز دوشنبه به صورت مجازی و با حضور حسینعلی قبادی، رییس این پژوهشگاه به مناسبت هفته پژوهش برگزار شد.

بدون پژوهش تصمیم نگیریم

وی در این نشست با بیان اینکه باید عادت کنیم بدون پژوهش تصمیم نگیریم، سیاست ورزی نکنیم و گزاره‌ های حاوی تصمیم‌گیری را بیان نکنیم، تاکید کرد: پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی تلاش در جهت حرکت به سوی چارچوب برنامه توسعه راهبردی دارد. منشور ما دانایی محوری و حرکت به سوی پژوهشگاه بدون دیوار و عرضه پژوهش‌های کاربردی به جامعه است.
 
قبادی درباره راه اندازی مرکز نوآوری ‌های علوم انسانی، اظهار داشت: مراحل عملی پژوهش ‌های کاربردی توسط این مرکز در حال راه اندازی است. امسال بر اساس توافق با شهرداری منطقه ۶ تهران در تلاش هستیم با بهره ‌گیری از شاخه‌ های مختلف علوم انسانی، این اقدام را عینی تر پیش ببریم.

به گفته رییس پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، این مرکز تعاریف مشخصی دارد که با پشتیبانی معاونت علم و فناوری ریاست جمهوری تشکیل می‌ شود و در چارچوب کاربردی سازی دانش فعالیت می کند و نگاه بالینی به علم دارد.

وی تاکید کرد: مرکز نوآوری‌ علوم انسانی در واقع تسهیل گری است که دانش را  به واسطه مردم در اختیار مردم می گذارد؛ بنابراین تصدی ‌گری در آن وجود ندارد.

قبادی یادآور شد که این مرکز از یک سال و نیم گذشته در زمینه گردشگری و آسیب‌ های اجتماعی وارد میدان شده است و اکنون باید شتاب بیشتری به خود گیرد.

 تشریح برنامه‌های هفته پژوهش

در این نشست خبری، علیرضا ملایی توانی، معاون پژوهشی و رییس ستاد هفته پژوهش پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی درباره برنامه های هفته پژوهش، اظهار داشت: پژوهش‌ های علوم انسانی، مسوولیت اجتماعی، چشم انداز ایران در قرن آینده، شعار امسال هفته پژوهش پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی است. به منظور تحقق این شعار، سه محور را برای برگزاری مراسم هفته پژوهش در نظر گرفتیم و طی فراخوانی از پژوهشگران داخل و خارج پژوهشگاه درخواست مشارکت کردیم.

وی افزود: نخستین محور، علوم انسانی در قرن ۱۵ خورشیدی نقد راه رفته و ترسیم افق آینده است. در آستانه تغییر یک قرن هستیم و برای اینکه میدان را برای تحقیق و تفکر در این باره باز کرده باشیم، فراخوانی دادیم که استادان بیرون و درون پژوهشگاه به بررسی این محور بپردازند.

به گفته ملایی توانی، قرن گذشته قرن جدیدی بود، چون علوم انسانی جدیدی را در قرن جدید تاسیس کردیم. بیش از صد و یک سال از تاسیس دارالفنون در ایران می‌گذرد و طی این مدت ما نهادهای آموزشی بی شماری را در ایران تاسیس کردیم و امروز انبوهی از متفکران پرورش پیدا کردند که امیدواریم در قرن آینده ثمرات کمی به ثمرات کیفی در قرن آینده برسد.
 
معاون پژوهشی پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی خاطرنشان کرد: محور دوم، بحران کرونا و مسوولیت اجتماعی علوم انسانی است.  اصحاب علوم انسانی هم به دنبال کاهش آسیب‌های این بحران هستند که استقبال خوبی از سوی پژوهشگران داخلی و خارج از پژوهشگاه درباره این محور صورت گرفته است.
 
ملایی توانی با اشاره به محور سوم با عنوان لحظه‌ هایی با ارباب معرفت، گفت: این محور مقدمه ‌ای برای برگزاری کنفرانسی دیگر است و به بازخوانی تجربه متفکران بزرگ می‌پردازد. افرادی که سنت ‌های علمی پیشینیان را طی کرده اند و افق‌ هایی را باز کرده ‌اند.

  حوزه کشاورزی صاحب شهرک نوآوری و استارتاپی می‌شود

معاون پژوهشی علوم انسانی و مطالعات فرهنگی همچنین از انتشار ویژه ‌نامه ‌ای به مناسبت هفته پژوهش خبر داد و اظهار داشت: این ویژه‌ نامه حاوی مجموعه فعالیت‌ های پژوهشگاه در سال گذشته است. همچنین سالنامه پژوهشگاه را که حاوی عملکرد سه سال گذشته بود، فراهم کردیم که عملکرد گروه ‌های مختلف را در این نهاد پژوهشی نشان می دهد.
 
رییس ستاد هفته پژوهش علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، افزود: به دلیل شیوع ویروس کرونا، امسال نمایشگاه هفته پژوهش به صورت مجازی برگزار می شود که در آن کتاب ‌های جدید سال جاری، نشریات علوم انسانی، عکس‌ های مرتبط با بیماری‌ های پاندمی قرن اخیر به نمایش گذاشته می‌ شود.
 
شکل گیری حلقه های پژوهشی در علوم انسانی

ملایی توانی همچنین به شکل گیری حلقه‌ های پژوهشی در علوم انسانی و مطالعات فرهنگی اشاره کرد و گفت: این حلقه‌ ها به معنای شکل گیری هسته‌ هایی است و برخی از پژوهشگران که به دنبال موضوعی هستند، آن را از منظر بین رشته ‌ای و فرا رشته ‌ای می کاوند؛ این حلقه ‌ها در هفته پژوهش به صورت رسمی معرفی می شوند.

وی همچنین از برگزاری ۲۵ نشست تخصصی در هفته آینده خبر داد و اظهار داشت: این محورها ذیل محور اول و دوم است و بین سه تا پنج سخنران در آن حضور دارند.

ملایی توانی درباره تقدیر از پژوهشگران برتر، خاطرنشان کرد: پژوهشگران برگزیده سال ۹۹ در هفته پژوهش معرفی و ۶ پژوهشگر برگزیده و شایسته تقدیر، کارمندان و دانشجویان نمونه تجلیل می ‌شوند.

به گزارش ایرنا، هفته پژوهش در روزهای ۲۲ تا ۲۷ آذرماه از سوی مراکز تحقیقاتی، پژوهشی و آموزش عالی کشور برگزار می شود.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)