برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

بودجه میراث فرهنگی نیمی از بودجه آخرین وزارتخانه دولت است

به‌گزارش میراث‌آریا علی اصغر مونسان روز شنبه در نشست با تعدادی از نمایندگان منتخب استان سیستان و بلوچستان در مجلس شورای اسلامی که  به میزبانی وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی و در سالن فجر این وزارتخانه برگزار شد، مهم‌ترین برنامه‌ها و مأموریت‌های این وزارتخانه در استان سیستان و بلوچستان در حضور  علی‌اصغر مونسان بررسی شد.

وی در این نشست با اشاره به اهمیت سیستان و بلوچستان و ظرفیت‌های فرهنگی، تاریخی و گردشگری این استان گفت: سیستان و بلوچستان موردعلاقه من است و توسعه این استان برای این وزارتخانه و مجموعه دولت دوازدهم در اولویت است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی افزود: بیشترین حجم سفرهای من در طول فعالیتم در این وزارتخانه، به سیستان و بلوچستان بوده است، سیستان و بلوچستان را یک استان امن می‌دانم که در حوزه فرهنگی، تاریخی، صنایع‌دستی و گردشگری دارای ارزش‌های بالایی است.

سیستان و بلوچستان، سرزمینی با مردمان مهربان

وی ادامه داد: مردم سیستان و بلوچستان مردمی مهربان هستند و به‌منظور معرفی ظرفیت‌های موجود در این استان پویش‌های مختلفی از جمله “سیستان را ببینیم، بلوچستان را بشنویم” راه‌اندازی شد و یک کار مهم نیز این بود که روز جهانی گردشگری را امسال در شهر زاهدان برگزار کردیم.

 مونسان در ادامه به ظرفیت‌های مهم این استان برای توسعه اشاره کرد و گفت: یکی از مهم‌ترین ظرفیت‌های سیستان و بلوچستان در حوزه توسعه‌ای، مکران است که در این باره نیز با توجه به تأکید و دستورهای مقام معظم رهبری به‌طور حتم شاهد رونق بیش از پیش منطقه خواهیم بود.

مجلس در بحث بودجه به وزارت میراث‌فرهنگی،  گردشگری و صنایع‌دستی کمک کند

مونسان در ادامه صحبت‌های خود به نقش و مأموریت‌های وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی اشاره کرد و گفت: در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم بودجه سازمان وقت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی ۷۸۰میلیارد تومان بود که اکنون بعد از دو سال دو برابر شده و ۱۴۰۰میلیارد تومان اعتبار داریم، با این حال با وجود مأموریت‌های گسترده و مهم این وزارتخانه، بودجه ما نیمی از بودجه آخرین وزارتخانه در دولت است.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی گفت: با توجه به اهمیت و گستردگی مأموریت‌ها، اهداف، وظایف و چشم‌اندازهای این وزارتخانه به‌طور حتم برای توسعه این اهداف و برنامه‌ها نیازمند بودجه بیشتری هستیم و درخواست من از نمایندگان محترم در مجلس یازدهم این است که این وزارتخانه را در جهش بودجه کمک کنند.

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود گفت: گستره حوزه میراث‌فرهنگی در کشور بسیار وسیع است و خوشبختانه نقطه‌ای در کشور وجود ندارد که دارای ظرفیت‌های تاریخی و گردشگری نباشد، لذا نیازمند برنامه‌ریزی دقیق برای استفاده از این ظرفیت‌ها هستیم. در همین رابطه با توجه به بودجه اندکی که در اختیار داریم از ظرفیت‌های بخش خصوصی استفاده کردیم و با واگذاری برخی از بناها به بخش خصوصی بعد از مرمت شاهد ایجاد کسب‌وکارها در این بناهای تاریخی هستیم.

 مونسان در ادامه به ظرفیت‌های گردشگری کشور اشاره کرد و گفت: خوشبختانه شاهد استقبال سرمایه‌گذاران از این حوزه هستیم، به‌گونه‌ای که در حال حاضر ۲۴۰۰ پروژه در حوزه گردشگری در حال انجام است که ۵۷۰ پروژه مربوط به ساخت هتل در کشور است.

  تیشه کرونا به ریشه تاسیسات گردشگری قزوین

رشد ورود گردشگران خارجی به کشور

وی ادامه داد: هم‌چنین در کنار رشد گردشگری داخلی، شاهد رشد ورود گردشگران خارجی به کشور نیز هستیم به‌گونه‌ای که در ابتدای فعالیت دولت دوازدهم چهار میلیون و ۶۰۰ هزار گردشگر خارجی وارد کشور شدند که این آمار در ۱۱ ماهه سال گذشته به ۸میلیون و ۶۰۰هزار نفر رسید.

وزیر میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی در ادامه به ظرفیت‌های حوزه صنایع‌دستی در کشور اشاره کرد و گفت: این حوزه نیز یکی از حوزه‌های دارای ظرفیت بالا در کشور است. صنایع‌دستی در ایجاد اشتغال و درآمدزایی نقش مهمی دارد.

وی افزود: در این حوزه طرح تجاری‌سازی صنایع‌دستی را آغاز کردیم و با ثبت جهانی شهرها و روستاهای صنایع‌دستی به دنبال ایجاد بازار و افزایش فروش و صادرات محصولات هنرمندان هستیم.

توجه به صنایع‌دستی و گردشگری، راهکار رونق سیستان و بلوچستان

معین‌الدین سعیدی نماینده منتخب مردم چابهار در مجلس یازدهم در این نشست گفت: صنایع‌دستی و گردشگری، صنایع مهمی هستند که در ایجاد اشتغال و درآمدزایی نقش مهمی دارند و با توجه به ظرفیت‌های بی‌نظیر در کشور باید با یک برنامه‌ریزی مناسب از این ظرفیت‌ها بهترین بهره را ببریم.

وی گفت: استان سیستان و بلوچستان نیز دارای ظرفیت‌های فراوان در هر سه حوزه میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی است که توجه به این سه حوزه در این استان می‌تواند موجبات رونق هرچه بیشتر این منطقه را فراهم کند.

سعیدی ادامه داد: از آنجایی که وظیفه دولت تسهیلگری است درخواست ما از این وزارتخانه این است تا زمینه را برای ورود فعال‌تر بخش خصوصی ایجاد کند تا شاهد رونق هرچه بیشتر این استان در هر سه حوزه مأموریت‌های مرتبط با وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی باشیم.

عبدالناصر درخشان نماینده منتخب مردم ایرانشهر در مجلس یازدهم نیز در این نشست گفت: گردشگری یکی از مهم‌ترین حوزه‌ها در تولید ثروت است و در تمام دنیا این صنعت در تولید ناخالص نقش مهمی را ایفا می‌کند.

وی گفت: شیوع ویروس کرونا و زیان‌هایی که کشورهای مختلف از شیوع این ویروس دیدند، نشان دهنده این است که صنعت گردشگری دارای سود و درآمد بسیار خوب برای کشورهای مختلف بود که با تعطیلی آن خسارت‌های بزرگی به کشورهای مختلف وارد شد.

درخشان افزود: توجه به ظرفیت‌های گردشگری و رونق آن می‌تواند توسعه ملی را به دنبال داشته باشد که با توجه به ظرفیت‌های موجود در استان سیستان و بلوچستان انتظار می‌رود این مهم در استان بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد.

محمد سرگزی منتخب مردم زابل و زهک در مجلس یازدهم نیز در این نشست در سخنانی گفت: مردم سیستان و بلوچستان مردمانی بسیار مهربان و مهمان‌نواز هستند که همین ویژگی می‌تواند در جذب گردشگر و رونق و توسعه گردشگری در این استان زیبا تأثیرگذار باشد.

وی اضافه کرد: در نقاط مختلف سیستان و بلوچستان شاهد سنت‌های زیبای هر منطقه هستیم که ریشه در فرهنگ و تاریخ مردمان این سرزمین دارد، لذا همه دست‌اندرکاران باید کمک کنند تا گردشگری در این استان رونق گیرد.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)