برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

صنایع پایین‌دستی گیاهان دارویی توسعه یابد

به گزارش روز چهارشنبه معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، محمد حسن عصاره در نشست شورای راهبردی این ستاد بر ضرورت تکمیل زنجیره تولید در صنایع پایین دستی تاکید کرد و افزود: تبلیغ داروهای گیاهی که بر اساس روش‌های علمی تهیه شده‌اند و از مجوزهای لازم برخوردار هستند، بسیار ثمربخش در راستای توسعه بازار این محصولات است، اما تبلیغات سوء برخی اقلام مشکوک و منتسب به طب سنتی و صنعت داروهای گیاهی در شبکه‌های ماهواره‌های معاند و حتی در داخل کشور، می‌تواند به این صنعت آسیب وارد کند و سطح اعتماد عمومی به محصولات تولید شده در زیست‌بوم نوآوری گیاهان دارویی را کاهش دهد.

وی بیان کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان برای تبلیغات در صداوسیما از یک تخفیف ویژه برخوردار هستند و شرکت‌های فعال در حوزه گیاهان دارویی نیز می‌توانند از این بسته خدمتی بهره‌مند شوند.

عصاره با اشاره به لزوم فرهنگ‌سازی در حوزه استفاده از گیاهان دارویی گفت: برنامه‌ای مدون در حال تدوین است که جامعه پزشکی هر چه بیشتر با محصولات جدید تولید شده در صنعت گیاهان دارویی، آشنا شود. این آشنایی می‌تواند درصد استفاده بیماران از این داروها را افزایش دهد و نسخه‌های پزشکی بیشتری بر اساس داروهای گیاهی نوشته شود.

وی افزود: تکمیل زنجیره تولید، یکی دیگر از محورهای مهم فعالیت در ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری است. کارخانجات تولید گیاهان دارویی برای تولید محصول به مواد موثره موجود در گیاهان دارویی و گرانول و فراورده نیاز دارند و محصول خام گیاه دارویی را کمتر مورد استفاده قرار می‌دهند.

عصاره ادامه داد: این مسئله ضرورت تکمیل زنجیره تولید را در صنایع پایین دستی گوشزد می‌کند. باید مراکز تولیدی در حد واسط مزارع تولید گیاهان دارویی و شرکت‌های بزرگ صنعتی ایجاد شود تا وظیفه تولید مواد اولیه را بر عهده گیرند.

  برنج راتون در ۲ هزار هکتار از شالیزارهای رضوانشهر پرورش داده شد

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)