برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

محققان ایرانی به دانش ساخت واکسن کرونا دست یافتند

حسین وطن پور روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا افزود: محققان در قالب شرکت های دانش بنیان و مراکز تحقیقاتی دانشگاهی با تمام توان در تلاش برای ساخت واکسن هستند و تاکنون چند نمونه ساخته شده که تعدادی از آنها درحال ورود به مرحله انسانی هستند.

وی درباره موفقیت های محققان ایرانی در ساخت وسایل، تجهیزات و داروها در حوزه کرونا اظهار داشت: محققان ما با این اقدامات، نشان دادند که از اندوخته های علمی خوبی در حوزه کرونا برخوردار هستند و با تلاش خود توانستند اقلام مورد نیاز مردم را تامین کنند.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت وزارت بهداشت اظهار امیدواری کرد که با جدیت بیشتر محققان و حمایت کافی از طرف دولت در مسیر کنترل و مهار بیماری سرافراز بیرون آییم.

وی تاکید کرد: با تدابیر اندیشیده شده مردم می توانند به مسئولین وزارت بهداشت در تامین واکسن کرونا اعتماد کنند.

وطن پور ادامه داد: محققان ما دانش تولید واکسن کرونا را بدست آوردند و تلاش برای ساخت این محصول فناورانه با جدیت ادامه دارد که به احتمال زیاد به این هدف دست خواهند یافت.

وی افزود: شرکت های دانش بنیان و سایر مراکز تحقیقاتی در این زمینه دستاوردهای خوبی کسب کرده اند و با تمام ظرفیت در تلاش اند تا این نیاز کشور را هم برطرف کنند.

وطن پور تاکید کرد: در حوزه واکسن هم به فکر تولید داخل و هم به دنبال واردات هستیم، چون به هر دلیل در تولید داخل ناموفق باشیم؛ باید واکسن را برای گروه های پرخطر تهیه کنیم.

محققان ایرانی توان ساخت واکسن کرونا را دارند

وی با اشاره به اینکه محققان ما توان ساخت واکسن کرونا را دارند، گفت: چندین سال است تولید کننده واکسن هستیم و با اتکا به توان محققان بخشی از نیاز کشور را در داخل کشور تولید می کنیم.  

  کوچ مکانیزه مانع ابتلای عشایر به کرونا

وطن پور ادامه داد: برخی بر این باورند که نمی توان واکسن تولید کرد. این موضوع ظلمی در حق محققانی است که درحال تلاش برای تولید این محصول هستند.

مدیرکل دفتر توسعه فناوری سلامت تاکید کرد: در حال عبور از مراحل مختلف تولید واکسن کرونا و نزدیک شدن به ساخت آن هستیم. در کنار ساخت واکسن، برای تولید انبوه آن باید بر روی پلتفروم های صنعتی سرمایه گذاری شود و برای رسیدن به این هدف مهم باید در خطوط تولید هم سرمایه گذاری مناسب انجام گیرد. 

وطن پور با اشاره به اینکه برخی ها در کیفیت واکسن ایرانی کرونا تشکیک ایجاد می کنند، گفت: علاوه بر سازمان غذا و دارو، سازمان بهداشت جهانی بر تمام مسیر تولید واکسن نظارت می کنند و دستورالعمل های این حوزه را به شرکت های تولید کننده ابلاغ می کنند.  

وی ادامه داد: در کیفیت واکسن های تولیدی دنیا چندان نمی شود تفاوت قائل شد، دارو و واکسن با سلامت جامعه سروکار دارد و به همین دلیل سازمان جهانی بهداشت نظارت و پیگیری دقیق در این زمینه به عمل می آورد تا جان مردم به خطر نیفتد.

وطن پور ادامه داد: برخی کشورها مانند روسیه اعلام کردند که واکسن کرونا را تولید کردند، اما تا به سازمان بهداشت جهانی مدارک آنها تائید نکنند، حتی نمی توانند به مصرف مردم خودشان برسانند. امکان ندارد بدون کد اخلاق و بدون ثبت طرح در مبادی ذیربط، ساخت این محصول فراهم شود.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)