برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

سه شرکت دانش بنیان برای دستیابی به پادتن اختصاصی کرونا فعال هستند

به گزارش خبرنگار دانشگاه و آموزش ایرنا، دکتر مصطفی قانعی در گفت وگوی ویژه خبری شامگاه دوشنبه در خصوص فعالیت های انجام شده در خصوص ویروس کرونا افزود: در ابتدا خبر خوبی که در زمینه تولید آی وی آی جی (ایمنوگلوبین) داریم این است که دو شرکت دانش بنیان در این زمینه اقدام کرده اند و یک شرکت دیگر نیز اقدامات دیگری در این زمینه در دستور کار دارد، این بدان معنا است گه اگر ما تصمیم بگیریم که “آی وی آی جی” را در داخل کشور انجام دهیم، سه شرکت در این زمینه فعالیت می‌کنند ، به عبارت دیگر ما نزدیک هستیم به اینکه ایمنوگلوبین یا پادتن اختصاصی کرونا را به دست بیاوریم.

وی در خصوص اقدامات درمانی ویروس کرونا در دنیا نیز گفت: پزشکی امروز مبتنی بر شواهد است و غیر از این را قبول نمی‌کند؛ در مطالعات پزشکی معمولاً دو گروه «کنترل و درمان» تحت نظر قرار می‌گیرند که این موضوع حداقل دو تا دو ماه طول می‌کشد تا طراحی و اجرا شود و در نهایت به نتیجه برسد.

وی گفت: تاکنون در دنیا دارویی معرفی نشده که بر اساس شواهد علمی اثرگذاری قطعی روی بیماری کرونا داشته باشد، در کشور ما نیز در این کمیته هر روز تیمی تمام شواهد دنیا را جمع آوری و مقالات را مطالعه می‌کنند تا ببینند کدام دارو مؤثر است و آن را در پروتکل درمانی وارد سازند.

قانعی افزود: بررسی‌های ما نشان داد داروهایی که برای آنفولانزا و ایدز هستند در درمان کرونا بی اثرند، برخی داروها مانند کلورکین حتی برای برخی افراد ضرر دارند.

وی بیان کرد: اکنون به جایی رسیدیم که فضای تحقیقاتی باز است به طوری که  برخی داروها پیشنهاد می‌شوند که در صدد هستیم اثر گذاری آنها را بررسی کنیم و ببینیم کدام دارو در درمان کرونا مؤثر خواهد بود.

وی با بیان اینکه برخی پیشنهادات دارویی رد شده است، گفت: برخی از این پیشنهادات که تجربه شخصی بوده رد شده زیرا تأثیری در درمان کرونا نداشته است.

** نتایج بررسی علمی داروهای اکتمرا و رمدیسیور تا دوهفته آینده

وی در خصوص داروی «اکتمرا» گفت: تا دو هفته دیگر نتایج اولیه در خصوص اثرگذاری این دارو روی بیماران مبتلا به کویید ۱۹ مشخص می‌شود، همچنین اثرگذاری داروی «رمدیسیور» نیز در حال مطالعه است.

رئیس کمیته علمی مبارزه با کرونا افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ تحقیق در کشور در زمینه کرونا در حال انجام است که سهم بزرگی در مطالعات جهانی خواهد داشت، تا دوماه دیگر نتایج این تحقیقات مشخص می‌شوند.

  ثبت نام مجدد آزمون ارشد علوم پزشکی آغاز شد

**کاهش مرگ و میر با پلاسما درمانی

وی در خصوص پلاسما درمانی در مقابله با ویروس کرونا گفت: برخی مطالعات که در FDA هم وجود داشت در کشور آغاز شده که نتیجه بخش بوده است، تزریق کورتون، همو پرفیوژن و سایر روش‌های درمانی که پزشک می‌تواند به کار ببرد نیز در حال انجام هستند؛ برخی اقدامات مانند پلاسما درمانی منجر به کاهش مرگ و میر با کرونا شده است.

وی با تاکید بر اینکه هنوز فرمول کشف شده‌ای برای درمان کرونا وجود ندارد، گفت: پزشکان تلاش کردند تا از ابزارهایی برای درمان کرونا استفاده کنند اما خلاصه مطلب این است که فرمول کشف شده‌ای که روی میز مورد قبول جامعه جهانی باشد وجود ندارد و ما منتظر هستیم.

رئیس کمیته علمی کرونا با تاکید بر اینکه شتاب علمی در زمینه کووید ۱۹ در کشور بالاست، گفت: ما تا ۶ ماه دیگر در این زمینه حرف‌هایی برای گفتن داریم؛ همچنین تا یک سال دیگر واکسن کووید ۱۹ ساخته می‌شود.

وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا افرادی که مبتلا به کرونا هستند در خانه می‌توانند درمان شوند، افزود: افرادی که در منزل هستند باید اکسیژن خون خود را اندازه گیری کنند و اگر کمتر از ۹۱ باشد باید به مراکز درمانی مراجعه کنند. همچنین اگر دچار التهاب ریه هستند باید تحت درمان باشند و از داروهای ضد التهاب استفاده کنند.

وی گفت: اگر سن افراد بالا باشد دچار بیماری‌های زمینه‌ای، چاقی، دیابت، فشار خون و… هستند حتماً باید به مراکز درمانی مراجعه کنند، اما افراد لاغر بدون علائم می‌توانند در منزل از خود مراقبت کنند.

وی در خصوص داروی کلروکین افزود: مصرف کلورکین و اثرگذاری آن روی کرونا در حال تحقیق است ولی اثبات نشده است.

قانعی با بین اینکه ۱۰ بیمارستان نیز روی تحقیقات کرونا وارد عرصه عمل شده‌اند، گفت: تا یک ماه دیگر نتایج یک مطالعه بزرگ بین‌الملی را بیان خواهیم کرد، زیرا تعداد بیماران ما قابل توجه است و کشور هم برای این کار شرایط را فراهم کرده است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)