برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

توسعه زنجیره فرآوری گیاهان دارویی اولویت دارد

به گزارش روز چهارشنبه وزارت جهاد کشاورزی، « چنگیز اسفندیاری » افزود: حدود ۲۲۰ هزار تن گشنیز در دنیا کشت می‌شود که ۶۰ درصد آن متعلق به روسیه است و یک دهم آن معادل ۲۰ هزار تن در ایران تولید می‌شود.

مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی افزود: اکنون در شهرستان نهاوند سالیانه حدود دو هزار هکتار گیاه گشنیز کشت می‌شود که عملکرد ۲.۲ تن در هکتار دارد، اما امسال به علت افزایش قیمت، کشاورزان این منطقه چهار هزار هکتار بیشتر کشت کردند.

به گفته اسفندیاری، تولید گشنیز نهاوند از چهار به ۱۲ هزار تن افزایش یافته است.

وی تصریح کرد: نهاوند بزرگترین تولیدکننده مالت محسوب می شود و سازمان اتکا برای ایجادکارخانه تولید اسانس گشنیز و چرخه فرآوری صفر تا صد این گیاه دارویی در این شهرستان مذاکراتی انجام داده است.

مدیرکل صنایع تبدیلی و غذایی وزارت جهاد کشاورزی گفت: ایجاد این کارخانه پنج تا ۱۰ میلیون دلار سرمایه گذاری نیاز دارد و لازم است بخش خصوصی در این زمینه سرمایه گذاری کند،زیرا دولت این سرمایه گذاری را انجام نمی‌دهد.

وی گفت: برای سرمایه گذاری مشوق‌هایی مانند تسهیلات ارزان قیمت، تسهیلات توسعه روستایی، تسهیلات تبصره ۱۸ و تسهیلات ارزی در نظر گرفته شده و هیچ محدودیتی برای پرداخت این تسهیلات به سرمایه گذار در این زمینه وجود ندارد، به شرط اینکه خام فروشی نشود یا فقط بسته بندی بوجاری نکنند.

اسفندیاری با اشاره به اینکه راهبرد وزارت جهاد کشاورزی در منطقه نهاوند تشویق کشاورزان به کشت دانه‌های روغنی است افزود: اکنون بزرگترین کارخانه روغن کشی در نهاوند ایجاد شده است.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)

  دانلود آهنگ امیر عظیمی یار تویی