برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

ستاری:‌ ایران با تولید ۲۴ داروی بیوتکنولوژی از قدرتهای طراز اول آسیاست

به گزارش ایرنا، سورنا ستاری شنبه شب در برنامه نگاه یک شبکه یک سیما با اشاره به اخذ مجوز برای آزمایش انسانی نخستین واکسن کرونا در کشور گفت: بزودی سه گروه دیگر مجوز آزمایش انسانی این واکسن را می‌گیرند.

وی اظهار کرد: در حوزه واکسن انسانی نخستین بار شرکت های خصوصی، واکسن سرطان دهانه رحم را تولید کردند و بزودی واکسن آنفلوآنزا در حوزه انسانی در کشور تولید می شود که ما را از واردات این واکسن در سال آینده بی نیاز می کند.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: در حوزه واکسن آنفلوآنزای دام و طیور نیز نتایج خوبی به دست آمده است.
وی گفت: برای تولید پنج یا ۶ واکسن انسانی تا پایان این دولت برنامه ریزی کرده ایم و سرمایه گذار همه آنها بخش خصوصی است.
ستاری افزود: سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش بیوتکنولوژی کشور افتخارآمیز است.
وی اضافه کرد: دولت باید در حوزه پژوهش سرمایه گذاری کند و آزمون خطای آن را بر عهده بگیرد اما برای تولید محصول باید بخش خصوصی کنار کار باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: بسیاری از دستگاه های دولتی، پارک علم و فناوری تشکیل داده اند که بسیار قابل توجه است.
وی درباره ترور شهید فخری زاده نیز افزود: شهادت ایشان نشان داد جهت حرکت ما در علم و فناوری درست است و این شهادت موجب انگیزه مضاعف دانشمندان جوان ما می شود.
ستاری گفت: این ترورها خدشه ای در برنامه هسته ای ما ایجاد نکرده است.
وی با بیان اینکه در حوزه علم و فناوری باید زیست بوم فعال ایجاد و در حوزه های اقتدار کشور به گونه ای عمل کنیم که جای شهید فخری زاده پر شود، افزود: احتمال کند شدن روند علمی کشور با ترور امثال این شهید وجود ندارد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: توسعه مفهوم نرم افزاری دارد و پیش از هر چیز مفهوم فرهنگی است؛ زیرا فرهنگ، اقتصاد را متحول می کند.
وی با بیان اینکه وقتی اقتصاد ما نفتی است، این مسأله به همه بخش ها گسترش می یابد، اضافه کرد: باید دانشگاه هایی داشته باشیم که مشکل مردم را حل کند؛ زیرا هدف از آموزش این است.
ستاری گفت: اگر سرمایه گذاری در آموزش را در اقتصاد کشور نمی بینیم یک جای کار مشکل دارد.
وی با بیان اینکه میزان ضربه پذیری کشور با تعداد شرکت های دانش بنیان رابطه مستقیم دارد افزود: بیش از پنج هزار و ۵۰۰ شرکت دانش بنیان داریم که در سال ۹۸ حدود ۱۲۰ هزار میلیارد تومان فروش داشتند و در این زمینه در منطقه و آسیا رتبه های بسیار خوبی داریم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: جذب سرمایه بخش خصوصی پایه اصلی تفکر ما در پژوهش است و این نیاز به فرهنگسازی دارد.
وی افزود: زمانی که این ملت امثال ابوعلی سینا، فارابی، خوارزمی و … را پرورش داد آیا منابع زیرزمینی داشت؟
ستاری گفت: فرهنگ نادرست استخدام دولت موجب شده است ساختارها تغییر کند.
وی افزود: باید بدانیم سرمایه اصلی، نیروی انسانی است و برای آموزش و تربیت آن حساس باشیم.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری با بیان اینکه بروکراسی و رانت اقتصادی موجب فساد می شود، گفت: در سال های اخیر تحریم کمک کرده است از نفت جدا شویم اما تفکرها باید تغییر کند.
وی افزود: پایه بودجه کشور، بودجه دفاعی، بهداشت و آموزش است و در آموزش به نسبت عدد بودجه، میزان قابل توجهی خرج می کنیم اما سؤال این است که چرا در اقتصاد مردم تغییری ایجاد نمی شود.
ستاری گفت: تا طراحی نداشته باشیم صاحب صنعت نمی شویم و با کارخانه داری نمی توان برای حدود چهار میلیون دانشجو و ۱۲ میلیون تحصیلکرده اشتغال ایجاد کرد.
وی با بیان اینکه ساختارهایی در کشور با نوآوری به صورت ذاتی مخالفت می کنند، افزود: به دلیل اکوسیستم فعالی که در حوزه سلامت داریم با شیوع بیماری کرونا راه را برای شرکت های دانش بنیان در این زمینه باز کردیم و ساختارهای مزاحم را مانند دریافت مجوز برداشتیم که موجب شد در زمان کم بسیاری از نیازهای کشور رفع شود.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: اکنون تنها در یک شرکت، ظرفیت تولید روزانه یک میلیون کیت تشخیص کرونا وجود دارد و تجهیزات اتاق آی.سی.یو، اتاق عمل و دستگاه وِنتیلاتور در داخل ساخته می شود.
وی افزود: اگر این ظرفیت در کشور وجود نداشت، حتی اگر پول هم می دادیم این دستگاه پیدا نمی شد؛ زیرا همه دیدند که حتی ماسک ها را می دزدیدند.
ستاری گفت: دلیل این دستاوردها اعتماد به توان داخلی بود.
وی افزود: هر جا به صورت ساختاری، شرکت های دانش بنیان وارد می شوند تحول ایجاد می کنند اما هر جا که نتوانستند وارد شوند مشکل داریم.

  آببندان‌های مازندران کارکرد بومگردی پیدا می‌کنند

معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری گفت: کار جوانان باید مبارزه مستمر باشد؛ زیرا اراده دولت نیز نمی تواند برخی از مخالفت ها را بشکند و رانت ها موجب شده که جوانان نتوانند وارد برخی حوزه ها شوند.
وی اضافه کرد: شرکت های دانش بنیان باید مقاومت ها را بشکنند و دولت باید از این شرکت ها حمایت کند.
ستاری افزود: هنر ما در هفت سال گذشته گسترش شرکت های دانش بنیان بوده است اما تولید محصول نیازمند سرمایه گذاری بخش خصوصی در پژوهش است.
وی گفت: اعضای هیأت علمی دانشگاه ها می توانند شرکت تأسیس کنند و کار تجاری سازی انجام دهند و اکنون ایجاد شرکت برای اعضای هیأت علمی افتخار است.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری افزود: عدد قابل توجهی از بودجه دانشگاه ها هزینه های جاری نیروی انسانی است و چیزی برای پژوهش نمی ماند؛ بنابر این اگر دانشگاه می خواهد در جامعه تأثیرگذار باشد باید از جامعه پول بگیرد.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)