برای انتخاب کلیدenter انتخاب کنید یا برای لغو ESC فشار دهید.

تسهیلات برای خسارت ناشی از کرونا کافی نیست

ولی تیموری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار فرهنگی ایرنا با بیان این موضوع گفت: متوجه شرایط دولت هستیم که اولویت حفظ جان افراد است اما انتظار بخش گردشگری کاملا بجاست که دولت باید کمک جدی تری به این بخش بکند.

وی با اشاره به این که آسیب و خسارات ناشی از کرونا درست در فصلی که صنعت گردشگری انتظار رونق داشت، اتفاق افتاد، افزود: دولت برای برون رفت از این مشکل برای بخش گردشگری باید تسهیلات جدی تری اختصاص دهد.

تیموری، افزود: بسیاری از مشاغل در صنعت گردشگری حاصل تلاش در سال‌های اخیر و نوپا است و اگر دولت تسهیلات جدی تری اختصاص ندهد  از بین می‌رود البته دولت نیز اعلام کرده در صدد افزایش تسهیلات به فعالان این صنعت است.

  پیش از این دبیر تشکل‌های ملی گردشگری اعلام کرد: ویروس کرونا فقط در دو ماه اسفند و فروردین، ۵۳۰۰ میلیارد تومان خسارت به صنعت گردشگری وارد کرده و وام با سود ۱۲ درصدی جبران خسارات ناشی از کرونا را نمی‌کند.

جمشید حمزه‌زاده که به نمایندگی از تشکل‌های گردشگری در نشست نمایندگان و فعالان بخش خصوصی با رییس‌جمهور حضور داشت، در سخنانی به بحران‌هایی که گردشگری از سال ۹۸ تاکنون با آن روبه‌رو شده است، اشاره کرد و افزوده  بود: گردشگری تنها صنعتی بود که در جریان تعطیلی‌های دوره کرونا آسیب صددرصدی دید و حدود ٥٣٠٠ میلیارد تومان فقط در ماه‌های اسفند و فروردین متضرر شد.

او ادامه داد: این ضرر به صنعتی وارد شده است که ٢٤٠ هزار نفر به صورت مستقیم و ٥٥٠ هزار نفر غیرمستقیم در آن مشغول به کارند.

رییس جامعه هتلداران ایران بسته حمایتی دولت برای جبران خسارت بخش گردشگری را بی‌تاثیر دانست و در نشست یادشده که رییس دفتر و معاون اقتصادی رییس‌جمهور، وزرای اقتصاد و صنعت و رییس بانک مرکزی حضور داشتند، پیشنهاد کرد: وام ۱۲ درصدی دولت به دلیل آسیب صددرصدی صنعت گردشگری به تسهیلاتی با سود تک‌رقمی، بازپرداخت پنج‌ساله و یک دوره تنفس یک‌ساله تبدیل شود.

  لغو روادید و پرواز مستقیم؛ مزیت‌هایی برای گردشگری ایران و ونزوئلا

حمزه‌زاده همچنین درخواست کرد بخشودگی مالیاتی شامل حال صنعت گردشگری شود و در ادامه اظهار کرد: مالیات وقتی محاسبه می‌شود که درآمدی حاصل شده باشد و چون همه هتل‌ها، آژانس‌ها و مراکز اقامتی تعطیل هستند، درآمدی ندارند که مالیات بر اساس آن محاسبه شود و لازم است برای جبران بخشی از ضرر و زیان این صنعت، حداقل تا پایان امسال از معافیت صددرصدی مالیاتی برخوردار شوند.

دبیر تشکل‌های ملی گردشگری در آن نشست به نادیده گرفتن شدن برخی از فعالان گردشگری در بسته حمایتی اشاره کرد و گفت: راهنمایان گردشگری که شامل ۱۳ هزار نفر می‌شوند از جمله مشاغل اصلی صنعت گردشگری هستند که در آن بسته حمایتی مغفول مانده‌اند.

وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی پیش‌تر طی یک برآورد کلی میزان خسارت ناشی از شیوع ویروس کرونا را به سه بخش میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، ۳۸۰۰ میلیارد تومان اعلام کرده و از دولت تخصیص همین میزان تسهیلات را درخواست کرده بود که بنا به گفته معاون گردشگری این وزارتخانه، این رقم تخصیص داده نشده، اما موافقت شده به ازای حفظ هر شغل ۱۶ میلیون تومان تسهیلات با نرخ سود ۱۲ درصد تخصیص داده شود.

منبع: ایرنا
گرد آوری شده توسط جعبه نوشته (داک باکس)